momoo

Cute Red Bull

Wednesday, May 26, 2010

kah..kah..kah....




Ada sepasang suami isteri, baru jua berkahwin, menjalani puasa first time as a couple. Hendak dijadikan ceta, mereka ni pun bergaduh ntah pasal apa.

Si suami pun ngan merajuk nya bagi cold shoulder kat si isteri ngan nda mau becakap dengan bininya. Jadi malam harinya ia pun menulis note untuk si isteri: "Sahur nanti bangunkan abang" dan di simpan dekat dengan tempat tidur isterinya.

Apabila si laki ni bangun, hari sudah pun siang dan dia mendapati ada sekeping nota dengan tulisan bini dia: "Bang, bangun bang, makan sahur." Kuang kuang kuang~







NENEK OWH NENEK

Seorang gadis menjadi pelacur tetapi tidak mahu neneknya tahu.

Satu hari satu gerombolan pelacur ditangkap termasuklah gadis itu.
Polis meminta pelacur-pelacur itu membuat satu garisan lurus. Semua beratur.

Tiba-tiba muncul nenek tua kepada gadis itu jalan bongkok-bongkok dan setelah
melihat cucunya berbaris dia bertanya: "Kenapa kamu berbaris di sini?"

Cucu pula untuk menghalang neneknya tahu cerita sebenar telah berbohong dengan
mengatakan ada dermawan akan menderma buah orange dan sebab itulah beliau berbaris.
Nenek beredar pergi. Di pertengahan jalan dia teringatkan cucu-cucunya yang lain yang
mungkin mengharapkan beliau membawa pulang buah-buahan.
Lalu dia pun turut berbaris tanpa diketahui oleh cucunya.Dia berbaris di belakang.

Seorang anggota polis mengambil kenyataan-kenyataan dari gadis yang sedang berbaris itu.
Apabila dia sampai untuk giliran mendapatkan kenyataan orang terakhir, dia terkejut kerana tercegat seorang nenek yang jalan pun bongkok-bongkok macam tiada kudrat.
Dia tercengang lalu tertanya: "Kamu tua, bagaimana kamu lakukannya?"

Si nenek (menyangka soalan itu ditanya tentang bagaimana dia boleh makan orange itu) menjawab:
"Oh senang je. Aku hanya cabut gigi palsu dan mula sedut sampai airnya kering."



SELUAR DALAM


Isteri Ah Chong marah-marah dan menuduh pembantu rumahnya mengambil seluar dalamnya. Keadaan kecoh membuatkan suasana yang bising dan mengejutkan Ah Chong dari tidur.

Ah Chong: Apa yang bising ni?

Isteri: Seluar dalam saya hilang bang.. tentu Seri (pembantu rumah) yang ambil

Ah Chong: Seri, betul kami yang ambil?

Seri: Tidak Pak, Seri tak ambil

Isteri: Kalau seluar dalam biasa saya tak kisah, ini seluar dalam berjenama. Masih tak pakai lagi. Bukan satu tapi setengah dozen. Seluar dalam tu saya beli masa kat Eropah dulu…

Ah Chong: Tentu awak tak cari betul ni…

Isteri: Dah semua tempat saya cari. Dalam rumah ni tak ada orang lain yang ada. Tak kan la abang pakai seluar dalam saya…

Ah Chong: Mana ada abang ambil…. Seri, betul ke kamu tak ambil seluar dalam tu?

Seri: Betul Pak.. sumpah. Pak pun tahu saya TAK PENAH PAKAI seluar dalam.. masakan saya teringin seluar dalam tu..


ATAS KATIL, BAWAH KATIL 

Malek: Doktor, saya ada masalah besar. Setiap kali hendak tidur, saya mesti rasa macam ada orang di bawah katil. Sebaliknya bila saya tidur di bawah katil, saya rasa ada orang di atas. Saya rasa macam nak gila!
Doktor: Jgn bimbang. Bagi saya masa dua tahun, masalah awak akan selesai. Datang jumpa saya tiga kali seminggu.


Malek: Berapa bayarannya utk sekali pertemuan?
Doktor: Tak mahal..hanya RM 100 sahaja.
Enam bulan kemudian, doktor bertemu Malek sedang membeli-belah.

Doktor: Kenapa tak datang jumpa saya?
Malek: Masalah dah selesai. Penjaga kedai seberang jalan tu ubatkan saya.
Doktor: Ya..bagaimana?
Malek: Dia suruh saya potong kaki katil... .

Friday, May 21, 2010

aku sibudak comot....hehehe

nie aku upload pic aku time kecik..hehe
atas permintaan seorang kawan yg bernama hazam misnan..hehe

LAYAN JEW!!!!!





































































haha...lawak jew..huhu....
malu aku...hehehe.....
nak wat cane..niela aku dlu...kecik2....zaman kenakalan...

petanda kiamat sudah semakin dekat

PENGHALALAN BAITULLAH; KA'BAH DIHANCURKAN PERTANDA KIAMAT SUDAH SEMAKIN DEKAT!



Pada suatu saat nanti, Ka'bah akan dirobohkan oleh seorang manusia terkutuk bernama Dzussuwaiqatain.

Riwayat dari Ka'ab Al-Ahbar dan dalam tafsir surah Al-Anbiya : 96, firman Allah Ta'ala "Sehingga, apabila telah dibukakan (pintu) Ya'juj dan Ma'juj... . Bahwa munculnya Dzussuwaiqatain bermula pada masa turunnya nabi Isa AS, yaitu setelah dibinasakannya Ya'juj dan Ma'juj.

Ketika itu nabi Isa Alahis Salaam (AS) mengirimi pasukannya untuk memerangi balatentara Dzussuwaiqatain. Mereka berkekuatan antara 700 sampai 800 orang. namun ketika mereka berjalan, Allah mengirimkan angin sejuk dari arah negeri Yaman. Angin itu mencabut nyawa setiap orang yang beriman. Dan sisanya tinggal manusia-manusia jahat. Mereka bersetubuh bebas seperti binatang. Naudzubillahi min dzalik.

Pada keadaan itulah, tidak ada keraguan lagi, kiamat sudah sangat dekat sekali.

Imam Ahmad meriwayatkan dari Abdullah bin 'Amr Radiyallahu Anhu (RA), dia berkata, Aku mendengar Rasulullah SAW bersabda,
" Ka'bah ini akan dirobohkan oleh Dzussuwaiqatain* dari Habasyah. Dia merampas perhiasannya, dan melepas kiswahnya. Aku seakan-akan melihatnya, orangnya kecil botak dengan tulang-tulang persendian bengkok, sedang menghantam Ka'bah dengan sekop dan kapaknya."

*Dzussuwaiqatain adalah nama gelar--entah siapa nama aslinya--yang berarti si pemilik dua betis yang kecil.

"...Sesungguhnya tidak akan ada orang yang (berani) membongkar barang-barang simpanan dalam Ka'bah selain Dzussuwaiqatain dari Habasyah. (Hadist Riwayat Abdullah bin 'Amr)

Dan menurut riwayat Imam Ahmad pula dari Abu Hurairah RA, Rasululullah SAW bersabda, "Malan dan siang takkan berhenti bergulir sebelum ada seorang lelaki dari kalangan kaum budak menjadi raja, dia bernama Jahjah."

SUASANA KOTA MAKKAH DAN MADINAH MENJELANG KIAMAT



Keadan kota Madinah sebagaimana yang telah dijelaskan dalam hadits-hadits shahih terdahulu, bahwa Dajjal tidak dapat memasukinya, maupun memasuki kota Makkah.

"Di mulut-mulut jalan kota Madinah ada malaikat-malaikat penjaga, (sehingga) kota ini takkan dimasuki wabah penyakit maupun Dajjal." (HR-Bukhari-Muslim)

"Madinah takkan dimasuki rasa takut terhadap si picak Dajjal. (Karena) pada waktu itu kota ini memiliki tujuh pintu. Masing-masing dijaga dua orang malaikat." (HR.Bukhari)

Hal itu tak lain karena kemuliaan kedua kota tersebut. Keduanya adalah Tanah Haram yang aman dari gangguan Dajjal. Dia hanya bisa datang di wilayah yang tidak subur dekat Madinah. Di kala itu, bergoncanglah Madinah tiga kali. Maka keluarlah dari dalam kota siapapun yang berhati munafik, laki-laki maupun perempuan. Sehingga kota Madinah bersih dari segala kotoran. "Sesungguhnya kota ini adalah Thaibah (harum). Dia sendiri yang akan membuang kotorannya lalu semerbaklah keharumannya." (Al-Hadits)

Dengan demikian, kota Madinah akan tetap ramai pada saat Dajjal beroperasi dan juga pada masa turunnya nabi Isa bin Maryam, sampai beliau wafat dan dikubur di sana. Sesudah itu, barulah penduduk Madinah akan keluar meninggalkan kota itu.

Dan dari sinilah urutan-urutan peristiwa yang mengantarkan kita pada kiamat besar (kiamat Qubra--kiamat sudah diambang pintu) akan benar-benar terjadi. Hingga pada masanya, Baitullah pun tidak lagi dikunjungi orang, malah akan dihancurkan oleh orang terkutuk yang bernama Dzussuwaiqatain.

La Hawla wala Quwwata' Illa billahil 'Aliyul Adzim.
Wallahu 'alam bissawab.

Tuesday, May 18, 2010

impian aku

semua orang de impian masing2....
mcm tue gak aku..hehehehe

nie lah salah 1 impian aku....
xtaw bila nk dapat..hehehe.....

nikon D3000

dah 2 tahun aku impikan nak bli..tp wet xpenah2 ckup..huhu


PULAU PERHENTIAN

nak cgt g sini la......haha...ble abah nak bawak g cnie?


Saturday, May 15, 2010

hari dalam sejarah

aku xtaw pe sebenarnye yg dah blaku...
aku se cam tibe2....
xsangke aku boleh berubah....
jd owg len....
aku jd pembenci....pemarah.....
hanya pekare kecil....
aku dah lame sabar...
benteng kesabaran aku dah hilang....
puas aku beristighfar...
tp aku gagal....
aku benci ngan ape aku rasa sekarang....


maafkan aku sebab membenci kau...
xterniat pown dlam hati aku walau sebesar kuman nak bencikan ko...
tp klu ko ade ditempat aku...
pe ko akan buat?
mungkin xseperti ape yg aku wat td...
tp mgkn lebih teruk....
maafkan aku lg skali....
aku taw ko kcewe dengar ayat2 yang aku ucapkn tp...
pecayalah...jaoh disudut hati aku....
aku xinginkn sume nie berlaku...
jaoh skali nk hilang kawan mcm ko....
wlupun kt baru knl...
tp aku se cam dah lame knl ko...
aku xpenah benci ko...
mgkn kate2 aku td hanya kerana aku marah....
terlajak perahu boleh diundur tp terlajak kata..
aku yang rasa....


maafkan aku..mgkn ini care terbaik tok aku jaohkn diri dr ko...
sebab aku bkn kwn yg diciptakan tok ko....
bkn aku......
mulai dr hari ini... dan tadi.....pergilah dr hidup aku...
pergilah jaoh2 supaya aku xmenyesal dengan keputusan aku nie...
pergilah cari kebahagiaan ko....
kegembiraan ko adalah kebahagiaan aku...
pergilah jaoh dr aku....
pergilah selama2nye....
andai diizinkan..kt akan trus berkawan tp bukan sekarang...
jgnlah ko siksa hati ngan perasaan aku...
sebab aku xsekuat mana nak hadapi sume nie...


lastly..maafkan aku...

Friday, May 14, 2010

ciannye...

cite lawak bodoh..hahaha

Citer 1


Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah..


Citer 2


Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta
derma. Derma untuk rumah orang-orang tua.. seorang budak pun membuka pintu.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk
didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ?????


Citer 3


Tunang Farid, Siti, menelefonnya untuk memutuskan pertunangan mereka.
Farid : Mengapa?
Siti : Saya dah bosan ngan awak. saya dah ada teman baru. Sebelum tu
awak mesti kembalikan semua gambar saya.
Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah yang mana satu gambar awak, Nanti awak
pilihlah sendiri. Yang selebihnya kembalikan kepada saya.
Siti : Erkkkkkk.... .... Benci ............ .


Citer 4


3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik. Namun pemandu motor
tersebut tidak berhenti. Katanya, 'Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!


Citer 5


Citer ni member aku yg beritau. Sampai nak pecah perut dibuatnya. It
happen at Jalan Loke Yew... Satu malam tu kawan pompuan ni la, dia baru
jer balik dari party, tak tahu how many glasses dia minum ler
tapi memang dia betul-betul mabuk.. So masa on the way home she got blocked
from the police officer and asked for her driving license and so on but
unfortunately
at the same time tu, there was an accident happen a cross the road.. Quite
major jugaklah accident and the policeman leave her and rushed to the
accident scene.So this stupid girl dah gabra tak tahu nak buat camne,
she just ran off back to her car and head straight back home in Klang.
So the next morning polis datang ketuk pintu rumah dia dan polis tu
tanya dia, "AWAK PEGI MANA MALAM SEMALAM?"
Pompuan ni pulak jawab, "TAK KEMANA ENCIK. SAYA KAT RUMAH JER.
" So polis tu tanya lagi, "BETUL KER???"
Pompuan tu jawab, "BETUL ENCIK. SUMPAH SAYA TAK GI MANA2, TANYA LER
NGAN HOUSEMATE SAYA."
So polis tu kata, "YE KER? (sambil tergelak) MARI SINI, KELUAR JAP"
Lepas tu polis tu tunjuk, "HA!!! ITU KETA SAPA TU??"
Pompuan tu macam nak pengsan sebab dia dah terbawak keta polis yg
malam tadi balik rumah, dia ingat keta dia sebab kaler sama warna
putih (wira) cuma keta dia takde sticker polis kat tepi pintu jer. Tak
pasal2 kena saman RM1000 dan gantung lesen 1 tahun.


Citer 6


Seorang Tok Batin baru membeli motorsikal Honda dan kebetulan pada
jalan pulang terserempak dengan kawanya yang ingin menumpang, lalu
ditumpangkan kawanya itu. Dalam perjalanan kawannya merasakan Tok Batin
hanya mengunakan gear 1 sahaja lalu bertanyalah kawanya itu,
Kawan Tok Batin : Kenapak kamu hanya pakai gear 1 sahaja.
Tok Batin : Kalau rosak 1 gear ada 2 lagi gear.
Kawan Tok Batin : ????????


Citer 7



Seorang posmen yang datang menghantar surat.
" Assalamualaikum "
" Walaikumsalam "
" Ni rumah encik Sameon ye?
" Ya saya"
" Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni "
" Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?"


Citer 8


Orang Asli Dan Polis
orang asli : selamat pagi tuan
polis : selamat pagi
polis : apa hal
orang asli : saya nak buat repot tuan
polis : fasal apa tu
orang asli : kawan saya di baham harimau
polis : pukul berapa
orang asli : dia tak pukul, terkam
polis : habis?
orang asli : tak habis, tinggal kepala


Citer 9


Seorang lelaki pergi ke klinik mata. Setelah matanya diperiksa, dia
bertanya: " Doktor, lepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya
membaca macam orang lain?" "Dah tentu, " jawab doktor. "Oh, gembiranya.
Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca," kata lelaki
itu dengan riang.


Citer 10


Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik,
Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati
Amin. : Shan Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka
telah terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Shan : Saya datang untuk ujian air kencing...


Citer 11


Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat.
Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong
berwarna merah.
"Atok buat apa tu?".
"Atok bagi surat kat kawan atok,cu!" jawap atoknya.
Cucunya bertanya lagi, "Apa bangang sangat kawan atok
duduk dalam tong merah tu?"


Citer 12


Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk
menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus.
Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik
berkenaan.
Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok.
Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung
manakala yg ketiga
disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya...

aku sangat sakit kpale...

huhu...excited gle pg td.....
yela.....arieniekn 1st time masuk keje
cett..bukan xpenah bekerja b4 nie....
hahaha...poyos je lebih la...


erm pg2..mud aku dah ilang...cedih je....
dapat mcg dr die...
tp tpkse pure2 xrase pape....
tp sebenarnye sedih....

napa aku perlu hipokrit erk....
wat2 cam xde perasaan lak....
tp tepakse....

dah2 xde lg sesi luahan perasaan....
continue alek...

erm masuk keje kul 9pg.....
masuk2 jew...dah dilambakkan dengan fail2 yang bertimbun....
bos aku suh stdy dlu akaun dalam fail2 tue....
stdy punye stdy.....still xpaham2...

aku pown try la wat skit....
sakit pale glew....
aku pown post kat Fb....
mmbe2 aku memg prihatin...bg aku semangat...cyg kat korg a....


nie ngah rehat...tp mls nk makan......
kenyang lg la.....
smoge hari nie lebih bek dr smlm.....


hehehehehe....
nak sambung wat keje blik..huhuhu

papaiiiii.... :)

Thursday, May 13, 2010

batok2...badan dah suam2 kuku nie..mgkn kah akan demam?


mak ckp....sore cy dah sengau...adesh....
sok 1st day melaporkan diri kat opis.....
cane nk keje klu badan xchut?

adamaya


aku ske ngan character adam....
hehehe......
dah tamat pown cite nie.....best2.....aku ske....
tp ending die xbape nak best a...
nape tah..sebab maya nages cam xreal.....
tp overall.....
memg best..hehehe


pesanan tok dia.......

aku taw ko akan bace blog aku nie.....
aku xtaw nk ckp cmne tp aku harap ble ko bace blog aku nie...
ko taw aku tujukan nie tok ko.....


maafkan aku sebab terpakse menjarakkn persahabatan kt...
sebab segala2nya aku xrancang...
aku lakukan semua nie untuk kebaikan semua pihak....
bkn sebab aku membencimu....bkn sebab aku xskekan persahabatan kt yg baru cgt nie...

cume aku xde kekuatan tok berdepan dengan semua nie...
berat dihati berat lagi bahuku memikulnye..
tp pecayalah.....

aku bersyukur diberi peluang tok wujudkan persahabatan kt...
memang aku cube larikan diri dari ko
tp setiap yang aku lakukan semuanye bersebab....
bukan aku sengaja cipta jurang antara kita....

sebab.......
ko xkan paham pe sebenarnye yang aku cuba lakukan....

andai 1 hari persahabatan kt.....
stakat nie....
aku nak ko taw yang aku benar2 happy sepanjang kt berkawan...
xde dendam...xde benci yang terbit dlm hati aku....
cuma hakikatnye bia aku sorang yang taw....

kalau diizinkan tuhan...persahabatan yang kita cipta nie....
akan terus terjalin.....

jika tidak.....
anggaplah ini sebagai 1 kenangan n pengalaman ...
maafkan aku..sebab aku xmampu nak berterus terang...

banyak yang aku simpan...
aku telan semata-mata nak tgk ko gembira....
sebab kegembiraan ko adalah kebahagiaan aku....

seikhlas hati aku doakan kebahagiaan, kegembiraan, kehidupan seperti yang ko mahukan....
aku hanya manusie biasa yang xlepas dari membuat kekhilafan.....
akhir skali..............

maafkan aku atas segala yang dah berlaku...
dari hujung rambut hingga hujung kaki.....



Wednesday, May 12, 2010

lewat tengah malam

huh...nie jew aku pat edit mlm nie...penat....
ble la nk tdo nie..hehehe...
aku jd kelawar xpown burung antu....
xtaw nk watpe dah...hahahaha......



dah2...g tido...sok nak bangun awal...
turn jage yusra lak......


PAPAI......mmmmuuaahhhhh   : )

10 keajaiban disebabkan alam

MyEm0.Com

1. The Wave, Arizona



The Wave adalah suatu batuan merah bergelombang yang menakjubkan yang berlokasi di perbatasan Arizona dan Utah, Amerika Serikat, dan konon berasal dari bukit pasir berusia 190 juta tahun yang kemudian berubah menjadi batuan. Fotografer L.A. Times Spencer Weiner mengabadikan tempat eksotis yang kurang dikenal ini. Lokasi ini hanya dapat diakses dengan berjalan kaki sejauh 3 mil. Kalau Anda berkesempatan mengunjungi negeri Paman Sam, ada baiknya mampir ke lokasi ini dan Anda akan merasa seperti berada di dunia lain



2. Antelope Canyon, Arizona



Ngarai Antelope (bahasa Inggris: Antelope Canyon) adalah sebuah ngarai terkenal yang berada di Page, Coconino County, Arizona, Amerika Serikat.
Daerah ngarai ini masuk ke dalam kompleks Navajo Indian Reservation, daerah penampungan terbesar untuk suku Indian Diné dari Amerika Utara, yang juga disebut Navaho atau Navajo.Antelope Canyon terbentuk oleh erosi Batuan Pasir Navajo, terutama akibat banjir bandang dan kemudian karena proses sub-aerial. Air hujan, khususnya selama musim muson, mengalir ke cekungan memanjang di atas bagian ngarai celah, yang bertambah cepat dan memperbanyak pasir ketika tergerus ke jalur laluan sempit itu. Banjir terakhir terjadi pada tanggal 30 Oktober 2006 yang berlangsung selama 36 jam, dan menyebabkan Otoritas Taman Suku menutup Ngarai Antelope Bawah selama beberapa bulan.

Untuk pariwisata, tempat ini populer sebagai tempat menarik bagi fotografer dan pencuci mata; bagian ini terbagi menjadi dua, yakni Ngarai Antelope Atas (The krack); dan Ngarai Antelope Bawah (The Corkscrew).


3. Great Blue Hole, Belize



Istilah Black Hole--'lubang' atau medan gavitasi yang sangat kuat namun tak terlihat oleh mata telanjang--mungkin sudah sering anda dengar. Lalu bagaimana dengan Blue Hole, pernah dengar juga??? Berbeda dgn black hole yg tak bisa terlihat, Blue Hole justru terlihat nyata, apalagi dari ketinggian, karena letaknya memang di laut nanbiru.

Great Blue Hole menurut National Geographic, ditemukan di laut Belize--negara kecil di pesisir Timur Amerika Tengah,.Dahulu disebut Honduras Britania hingga 1973, Belize adalah bekas jajahan Britania Raya selama lebih dari satu abad. Nama "Belize" diambil dari Sungai Belize--- memiliki kedalaman 480 feet atau 146 meter.

4. Crystal Cave of the Giants, Mexico



Mexico, kristal-kristal ini terbentuk pada gua alami yang dibatasi seluruhnya dengan bedrock. Dapat dijumpai kristal-kristal yang sangat panjang, hingga yang setinggi pohon pinus dan pada beberapa keadaan, dapat memiliki warna perak dan emas translucent dengan bentuk yang beragam. "The Crystal Cave of the Giants" ditemukan pada tubuh batugamping yang mengandung perak-seng-timbal, dieksploitasi oleh pertambangan dan juga kemungkinan terlarut oleh fluida hidrothermal yang mengandung logam dan mengkritalisasi gipsum selama tahap penyusutan saat mineralisasi.

5. Eye of the Sahara, Mauritania



Berada di baratdaya gurun sahara. berdiameter 30 mil sehingga terlihat jelas dari angkasa. bentuknya yang bulat itu masih merupakan misteri.coba ke google earth dan ketik "Mauritania", pasti langsung keliatan Eye of Sahara ini!

6. Blue Lake Cave, Brazil



Ini memang kejadian alam yang menakjubkan, sebuah danau berwarna biru berada di dalam gua di Brasil. Dipuler dengan sebutan "Gruta do Lago Azul" (Blue Lake Cave), sangat luar biasa dan terbentuk secara alami dengan interior stalaktit, stalakmit yang makin memperindah danau biru itu. Seperti halnya laut yang berwarna biru menandakan kedalamannya, begitu juga danau ini. Hanya saja seberapa dalam danau biru ini, tidak dijelaskan

7. Giant Causeway, Irlandia



Bentuknya seperti tiang-tiang sambungan rumah, kira-kira sekitar 40.000 an. Berlokasi di pantai timur laut Irlandia Utara. Konon, kondisi ini terjadi karena letusan gunung api ribuan tahun lalu. Uniknya, 'sambungan tiang' ini memiliki sudut beragam, ada yang bersudut enam, empat, lima, tujuh bahkan delapan. Ukurannya juga bervariasi, paling tinggi sekitar 12 meter. Teratur rapi sehingga membentuk bukit kecil setinggi 28 meter. Pada tahun 2005, tempat ini berada dalam posisi ke-4 tempat paling menakjubkan di Inggris, berdasarkan hasil pooling yang dilakukan Radio Times terhadap pendengarnya.


8. Hell Gate, Uzbekistan



Disebut juga gerbang atau pintu neraka di dunia. Lokasinya di Uzbekistan, di sebuah kota kecil Darvaz. Lubang ini ditemukan oleh para geolog saat melakukan pengeboran di daerah itu, 35 tahun lalu. Saat mereka mengebor semakin dalam, ditemukan goa di bawah tanah yang menakjubkan. Tapi mereka tidak berani turun ke sana karena terdapat konsentrasi gas beracun yang tinggi Mereka menyalakan api agar tidak ada lagi gas beracun habis, namun sejak itu, api tak pernah padam, terus menyala hingga kini. Sepertinya lubang ini merupakan sumber gas yg tak ada habisnya. Tidak seorang pun dapat memperkirakan berapa besar gas yang ada di sana.

9. Wave Rock, Australia



Bukan hanya Arizona yang memiliki bukit batu bergelombang, tapi Australia pun memilikinya. tepatnya berada di Australia barat. Bentuknya unik seperti gelombang laut terhampar di tanah yang sangat luas. Tingginya sekitar 15 meter dengan panjang 110 meter.

10. Chocolate Hills, Philippines



Bukit-bukit coklat ini berbentuk sangat unik, letaknya menyebar. Ada sekitar 1.268 bukit coklat berbentuk kerucut, letak persisnya di Bohol, Filipina.

Ada beberapa hipotesa tentang terbentuknya ribuan bukit kerucut ini, ada yang menyebut terbentuk karena bukit kapur, letusan gunung api, dll. Teori terbaru menyebutkan, letusan gunung api pada zaman dulu yang menyebabkan kerusakan pada sekitarnya. Gunung api itu menyemburkan batu batu sangat besar yang kemudian ditutupi oleh batu-batu gamping.

doa jap....* wink..*

Ya Allah, jika benar dia untukku dekatkanlah hatinya dengan hatiku, jika dia bukan milikku, damaikan lah hatiku dengan ketentuan-Mu
aminnn

:)

layan jap lagu nie k...

 Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

Tuesday, May 11, 2010

mood kurang bek....

huh....sedih dengar lagu nie.....
nape erk......
mud aku kurang bek skrg....
no muddddddddddddddd......

melaka in da house

pg2 lg aku dah dengar abah jerit.......
alannngggggggg!!!!!!...bgn...semalam abah dah pesankn jangan tido lewat....

pg nie dah xley nak bukak mate....hehehe..ngantok glew a...smlm cbokdok edit blog nie....
hehehehehe..........

nk xnk..aku bgun gak...dah jnji ngan abag nk balik kg....anta atok....
mls punye malas.....akhirnye dah campai gak kat kg nie......
hahaha.....

td time drive.....ngantok die...tuhan jewyg taw...
atok aku pown isaw....yela....aku asyik nguapjew..huhuu...
tp alhamdulillah..campai suda...hahahahaha...
campai2 jew..aku trus on9.....
bosan....xtaw nk nak watpe.....




Monday, May 10, 2010

calon pilihan mak selepas balik dr umrah.....saksikan ye

td aku ngah sembang2 ngan mak....
mak tunjukkan pic die kat aku...
yela die suh transferkn kat dlm laptop aku nie..
so aku pown transferkn la..
huhuu

tgh2 belek2 pic.....mak aku kate......
"stop....stop......"
ade org kirim salam dekat ko.....
aku pown ngan muke tetanya2,
"sape mak?
mak aku ckp...."nie ha pic die..ustaz pe tah.....
die pengiring mak time kat sane....
bek orgnye....muka bersih je....
"mak siap doakan kat sane..ko dapat org2 macam nie la tok dijadikan suami ko...
"ya allah..sampai ke situ mak aku pk......seramnye aku...
mak aku ciap ckp....die suh ko tunggu die.....die nk sambung blaja kat MESIR tok 3 tahun lg.....

adeshhh.......
pe aku nak buat nie...
seramnye....
takut termakbul....
cane aku nnti.....

hati aku?
macam mana?
die lak?
hmmm......
aku confius.....
pe aku nak wat nie......
ble aku ckp xnk...mak aku kate...kenal2 la dlu....
die bek...muka berseri2....
adussss....
nie aku uploadkn pic die tok tontonan korg...
hikikhik.....
sorry ustaz...cy upload pic ustaz....

die yg tengah berdiri tengah2 tue....

die jugak.....

nie mak n abah disamping die....hahaha...
mak ckp..nie la ciri2 yg mak nak...adui...

semangat memasak...hahaha

yippie...mak n abah nak balik arienie....
aku ngan akak aku ngah penink pale nk masak pe tok sambut kepulangan mak n abh...
last2 kitowg decide nak masak lauk kampung...
lgpown ramai saudare mare yg dtg bertandang kat umah aku arienie...

fuhh...letih gle....awl2 dah kne bangun tok sdiakn juadah....
terganggu jap tdo aku..kihkih.....
ank dara pemalas...bgn dah terik matahari....
tp aku xkesah sebab aku nk "qada" tido aku puas2 time2 cuti sem nie..

hahaha....pg2 bangun jew tdo,aku trus gosok gigi then cuci muke...
ambik kunci kete bapak aku....trus g kedai PAK LANG..huhuhu...
pilih punye pilih...last2 aku bli jew udang2...2 kilo kot....byk gler...ikan selar kuning 6 eko..yg besa2..huhu...
balik uma, trus jew jerit nme k.long aku.....ajak masak skali...
 huhuu.....anak die lak wat hal..meragam jew..mintak didokong..hua...
erm setelah berhempas pulas mengejar masa yg pada time 2 dah pkul 12tgh arie.......ktowg pown masak....
so nie la hasilnye....
same2 kt saksikan...yuhoooo............

masakan petama:
ikan selar goreng berlada....
chef: azneeda mohamad nor...a.k.a....aku lah...huhuhu
nie masakan ke dua lak.....
udang masak lemak cili padi........
+
serai n daun kunyit yg dihiris halus2....

 chef: azneeda mohamad nor + azlinda mohamad nor
p/s: nie sebenarnye mangkuk yg terakhir...
yg awal2 dah dimakan oleh sanak saudaraku.....
jd la nie en..dr xde pic lgsg..hahaha 


nie yg last....

bese la..mne lengkap sajian kluxde sayurkn..huhuhhhu
yippie.....

akhirnya ciap jugak la hidangan untuk makan tengah hari merangkap makan malam..sebabnye sume dah penat.....huhuhu

Sunday, May 9, 2010

sedihnye....hmm..nges jap..(ish..ish...).....aku sedih..td maksu aku kol...die tnye dah mkn ke blom..aku ckp la blom lg....xmakan pape pown...sebab wet dah xde....akak2 aku lak kua..cowg lg xdtg g....mak n abah lak bg rm150 jew spanjang dowg g mekah...mne ckup....isi minyak kereta lg..makan lg....wet simpanan aku pown tpkse aku gune...nk mintak kat akak2 aku segan..dowg pown msti nk gne wet gak..hehehe..tp tah la...cedih...ade gak makcik yg prihatin...ble die tnye...aku ckp la aku xmam lg....minum milo ngan biskut kering jew...mkcik aku trus kol...die nges....cedih aku dengar a....aku nie dah la pntang dengar owg nges....isk..isk....
huh...xske la ble ade owg yg xpaham bahase mlayu nie..aku xske 2 xske la....
i'm not ready to make or create some relationship 4 this time....so better u leave me n forget what u feel rite now.....i can't give a full commitment 4 da relationship...
nie time aku n kawan2 ku g JOHOR NATIONAL PARK tok subjek studio 1....sumenye pakai slekeh2 jew..sebabnye kitowg masuk hutan paya bakau..so klu pkai cantek2..mcm plik a en..huhuh



 nie lak group aku time studio....ade 2 owg laki lg..tp mne tah die g..huhu

oppss..ade sowg lg la....pompuan...ilang gak..agaknye ngah pusing2 kot..huhu
pape pown..we enjoy sepanjang de kat cnie..

p/s: yg baju pink 2 aku pnye ketua kumpulan taw..huhuhu..yg ala2 koboi 2..huhu

posed jap b4 nk g masuk TAMAN NEGARA....fuhhh slame 5 arie ktowg kat ctu taw...

sumenye muke pure2 gembira..pdhal penat glew...huhuhu...pdhal sume muka kenyang bawu pas bekfast...

trutame skali aku la...smile..hehehe



ha nie baru lengkap group aku.... tue die 2 hero group aku..hikhik....
pape pown memg sempoi la group aku nie

 nie lak pic time aku part 1 asenye..hehe..muke nerd....
time dinner semperna aidilfitri....huhu...sept 2008 asenye....
time nie bawu begelar mahasiswi...
huhu....cepat dah mase berlalu..sekarang aku dah part 4..tinggal sthun jew lg
tok bergelar graduate....hehehe

hahaha nie pic sengal....mmbe aku yg ske snap pic spontan..ade ke snap pic aku tgh mkn..
sengal glew....pastu die tagged dlm fb..malu siot..tp aku ske sebab xpure2..nie lah aku...
time nie ktowgde klas mlm...klas TURF GRASS n lecturenye DR.Noriah..huhuhu.....

nie lak sume dak2 yg xde keje....aku la yg tukang snap pic nie..hehe
nie classmate aku..sumenye pale gle2..xcaye tgk yg tengah2 tue...ske gayekn idung die yg mancung sparuh tu..huhuhu.......
i miss them..sume dah balik kg halaman masing2...cuti sem la katekn...huhu


ok smbg blik.....nie time aku accident arie 2...26 feb 2010..memg xley lupe la...start dr arie 2..aku fobia skit nk drive time ujan....mesti bedebar2 jew a..huhu....seram2...aku dtengah2 lak 2.....tuhan jew yg taw pe aku se time 2....

nenek aku lak..ble dengar jew aku accident..trus die wat air pulih semangat..
tp yg klakarnye..dlm air 2 mengandungi tujuh jenis bunga yangberlainan..
kirenye aku nie mandi bunge gak la en..huhuuhu....
wahhhhhhhhhh!!!!!!!


kami berpura2 membaca sedangkn taw de owg ngah snap pic...
mesti pndai create stuation pure2 tue.hehehe...neway..nie la library tempat salu ktowg lepak tok ciapkn assgment yg sush2 n memeningkan pale..huhu


horey..klas studio batal.....sume ske....
xcaye..tgk la reaksi dowg..ciap nek atas kusi lg 2....
aku lak? kat ne ye?mls la enter frame...cewah..huhuhu

nie mmbe aku haslina.....pggilan mnjenye c keding..huhu...

best kwn ngan die..skepale ngan aku...and all da situation that was happened it same between us..huhuhu...
xtaw nape..klu die putus cinte..aku pown came..klu die sedih..aku pown came gak..
klu die gembire sampai guling2 aku pown ikot gak..hahaha..tp memg best la.....


nie last pic yg aku akan upload wat mase nie..penat la..bykcgt pic..klu blh..
nk jew masukkn sume..kang korg bored lak en..huhuhu
ermnie hasil model yg ktowg hasilkn tok studio 1..akhirnye...ciap jugak..beberapa hari la ktowg xtdo..hehehe
thnks to all my group members...coz kt berjaya jugak ciapkn....






















si ghadis ayu...

nie kawan bek aku.....dlu xkenal tp mula rapat time aku part 3....hehe...bawu stengah taun la rapat ngan die..tp die nie bek....salu jew paham pe aku se...sume mslh die la peminjam telinge wat aku..hehe... really2 appreciate her......name die yuslina atau lebih manje dikenali sebagai yus @ baby yus..hehehe....kdg2 malu coz ble nges jew..msti die de...ble sedih jew..die la pendengar..pemberi nashat..sumenye lah die..ske kwn ngan die....aku se..die yg ley paham aku stkat nie...thanks cozsudi jd kawan bek aku...dunie akhirat kt akan trus berkawan...die nie pown mcm aku...ske kat sowg boy then no relationship between them but she still wait n wait...xtaw npe..xtaw pe istimewa boy 2 kat die..tp klu ikot care boy 2..memg plih yus sbgai teman hidup..tp xtaw la..jdh n petemuan dtangan tuhan..kt hanya merancang..die yg menentukan.. yg istimewa sal yus nie..die nie klu bg nasihat..trus jew aku dengar...sush nak bantah sebab selalunye die bg nasihat memg meresap dlm jiwe..hehe..slalu pk positif...sorg yg lemah lembut....jenis xkesah....xpenah nk sushkn org...sku ske kwn ngan die..sebab die lain dr yg lain...die salu nasihatkan aku.."azs....jdh pertemuan ditangan tuhan...kt merancang tp die kat atas cane yg tentukan...sabar ye...klu ko sedih..aku lg la sedih...sume yg blaku ade hikmah yg tersembunyi..bia kt kecewa skrg..jgn dkemudian hari..sampai sekarang aku pegang kata2 die...dah ramai lelaki sebenarnye yg aku knl..tp blom de sorg yg btl2 aku harapkn n ley serahkn hati aku kat die..blom lagi...klu ade pown, aku dah mula cube lupakan...xpe la...tah la....tp aku just nk ckp....aku bhgia de seorg kawan mcm yus..nielah kawan yg penah aku jmpe yg mendamaikn hatiku setiap kali aku gembira taw sedih..maceh yus......love u....hopefully our relationship will everlasting....<3

Saturday, May 8, 2010

happy mothers day......

HAPPY MOTHER DAY....

to all mother's in da world...hopefully all the mother's in da world will happy......rindu kat mak la......

kisah di JUSCO

td aku g jusco taman equine..gle la...ade minah nie..agaknye kampong gurls....oppsss..hehehe die bli kasut then bley lak die teraburkn sume kasut2 tu kat bawah..besepah2 lntai penuh ngan kasut..sume owg tgk lak 2..ingt die bli kat pasar mlm ke..huhu..pastu ley lak xkemas blk..men tggl jew..blinye 1 jew..ade gak owg cam 2 erk..hahaha

kisah ke 2 lak sal pkck nie..die nk byr kasut yg die bli 2..tp mslhnye die nk byr pkai debit maybank..cashier 2 dah ckp xley..klu nk byr gak ley pkai kreadt card..tp pkck 2 xde..so btekak la dowg kat ctu...hehehe..klu aku la....aku suh pkck 2 bayar kat tempat len jew..huhu

lawak2..... 

8 mei 2010

hari nie merupakan hari paling aku ingati...setiap tahun ble tibenye tarikh nie...aku teringat kat seseorg.....hehe....4 tahun rupenye bende nie dah berlalu erk...cepat btl mase berlalu tp yg pastinye sume kenangan itu..aku akan simpan kemas dlm hati...hehehe.....

makna cinta dari namaku...

A :ALLIANCE - Cinta itu lahir dari penyatuan dua hati.
Z :ZERO - Jangan mengecewakannya walaupun secebis kuman
N :NEED - Sentiasa ada rasa saling memerlukan.
E :ENHANCE - Berusaha untuk menambahkan lagi kasih sayang.
D :DEAR - Orang yang dicintai dan disayangi.
A :ALLIANCE - Cinta itu lahir dari penyatuan dua hati.

becinta pown x....tp aku gatal2 nk wat gak..hahaha

nie lg sowg kwn aku.hikhik...hazam misnan..a.k.a ofismate mak aku..huhu


nie kwn aku gakk...die cbok soh aku UPLOAD pic die..tp xkecah la..watpe nk menghampekn kwn en..hehehe....bkwn bia bribu becinta biar.......tutttt.hahaha...erm die nie klaka, tp aku xbape knl cgt la....gurl 2 tunang die..tah bile die nk tunang a..hahaha....pape pown... aku wish SELAMAT BERTUNANG kat hazam ye...

Friday, May 7, 2010

STPM 2006- 2007

tddok kat beranda umah k.ngah aku...depan umah die de skolah mnengah..de asrama..td ble tgk dak2 sume nk g smyg.....t'ingt lak time aku skola dlu2...hehehe...rindu kat adik ankat aku..rindu kat dak2 dorm aku..rindu kat warden aku...sumenyela....rindu nk buli owg...rindu nk fly dr ostel...rindu...rindu...rindu.....ase nk patah balik mase 2.....
aku cube jadi dri aku sendri..lpekn sume yg dah blaku tp aku pown manusie gak....aku plik ngan sikap mnusie nie...blakang aku len..depan aku len...kwn yg aku harapkn tok bganding bahu denganku akhirnye tikam blakang...kwn jenis apekah itu...huhu...aku cedih...so aku pown amek action tok create blog spye aku ley luahkn pe yg aku se....best cam nie..atleast aku lega...so xkn ade owg akan taw pe aku se sebab majoriti yg aku knl kat cnie..sume xknl aku..hahahaha.....

kwn baruku..huhuuhu


nie aku nk knlkn kwn baru aku..baru jew kenal time aku join family day mak aku kat perak arie 2..tarikh xplak aku ingt...sebab bkn 1 bnde yg perlu aku kenang..hahaha...amboi statement mlampau...huhuhu....sonok kawan ngan die....mne la taw klu aku dah upload pic die....rmai lak yg bkenan..bley aku jd ejen cari jodoh tok die..hahaha.....nme die helmi rahmat kot..tah xknl cgt la....

we together

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jar of heart

Related Posts with Thumbnails